Float - gespannen membraanstructuren - tensile mebrane structures

tenten verkoop en verhuur

verhuur van design tenten zeilen zeilstructuren

tenten zeilen design shelter zeilstructuren verhuur rental

FLOAT surface design | ontwerp en realisatie van gespannen membranen | verhuur van modulaire, spatiale tent structuren. float lichtgewicht architectuur constructies antwerpen - float lightweight architecture constructions antwerp

membraan, membranen, membraantechnologie, architecturaal, zonneluifel, waterdicht, zonnezeil, zonnescherm, opgespannen membraan, gespannen membraan, tent, zeil, zonneluifel, kunst tenten, gespannen zeil, tensile, canopy, spatiale structure, gespannen velum, zeil sculptuur, textiel overdekking, textiel architectuur, zeilstructuur, zomerzeil, zomertent, spatiale structuur, textiel overkapping, gespannen textiel, gebogen zeil, spantent, gekromde tent, minimaal oppervlak, gespannen zonnetent, exclusieve tentzeilen, exclusief, tentzeil, structuur, bache, spantent, bol, bollen, stof, doek, imperiaal, markies, veranda, lamp, lampen, verlichting, oplaasbaar, opblazen, opgeblazen, opblaaslamp, verhuur tentzeilen, tentverhuur, tentenverhuur tent verhuur, zeil verhuur, huurzeil, f-module, fmodule, modulair, float antwerpen, float, gespannen membranen, spantenten, shelter verkoop, membraan tenten, lichtgewicht architectuur, lightweight architecture etc.

concept

FLOAT ontwikkelt en realiseert gespannen membraanstructuren. Deze structuren zijn uiterst licht van gewicht en vormelijk onevenaarbaar.
FLOAT biedt exclusieve en gepersonaliseerde oplossingen aan, waarbij elke behoefte grondig wordt bekeken en geevalueerd. Deze projecten worden verhuurd of verkocht, naargelang de behoefte.
FLOAT maakt gebruik van hoogwaardige materialen en gespecialiseerde leveranciers om hun ontwerpen uit te ontwikkelen tot concrete projecten.
FLOAT levert zowel volledig uitontwikkelde producten als projecten op maat.
FLOAT beheerst het volledige proces, van eerste idee tot volledig afgewerkt product. Ook aan de nazorg wordt extra aandacht besteed.

Door het toepassen van de technologie van gespannen membraanstructuren, kan float grote oppervlaktes overdekken met lichtgewicht zeilconstructies. Hierbij wordt er textiel, doek dus, op een bepaalde voorspanning gezet. De hele structuur wordt opgespannen door kabels aan de buitenzijde, meestal zijn dit RVS staalkabels (inox) maar het kunnen ook tijdelijke spanbanden zijn, gemaakt uit een polyester band met een ratel uit roestvrij staal of verzinkt staal.

Het gebruikte doek hangt af van de toepassing. De meest voorkomende soorten zijn polyester weefsel met PVC coating of Acryl coating. Er bestaat ook glasvezel weefsel met PTFE coating of zelfs volledig PTFE doek. De meest gebruikte merken zijn Ferrari, Dickson, Mehler Airtex, Sunbrella, Gore Tenara. De doeken worden aan elkaar genaaid met een zigzag naaimachine, waarbij PTFE garen wordt gebruikt, die een garantie biedt van 15 jaar op het garen. Een alternatief is het hoogfrequent lassen van de naden. Dit is minstens even stevig als naaien, en heeft als voordeel dat de naden voor altijd 100% waterdicht zijn. Genaaide naden worden waterdicht gemaakt met een speciale coating.

De doeken worden in patronen uitgesneden die vervolgens aan elkaar gezet worden. Hierdoor wordt de dubbel gekromde zadeldakvorm bekomen. De curves die de randen van het zeil bepalen komen voort uit de spanning die er op die rand komt. De harmonieus gevormde oppervlakken komen dus voort uit wiskundige berekeningen, waarbij rekening gehouden wordt met een bepaalde voorspanning, de specificaties van het doek (rekdiagram, dikte, scheurweerstand, treksterkte). Een gespannen membraanstructuur of zeilconstructie is dus het resultaat van hoog technologische ontwikkelingen en complexe berekeningen.
Onze doeken zijn altijd brandwerend of brandvertragend, volgens de normen M1 of M2, B1 of B2,...

De randen van het doek worden verstevigd, soms door een soepel band dat aan de rand wordt vastgemaakt, soms door staalkabels die in een zogenaamde pocket in de rand zitten verwerkt. Die randkabels zorgen mee voor de structurele stevigheid van de lichtgewicht constructie.

Palen of masten maken een belangrijk deel uit van de constructie. Ze worden op maat vervaardigd uit staal, RVS of aluminium. Deze metalen kunnen naargelang het project afgewerkt worden: geanodiseerd aluminium, gecoat of gepoederlakt RVS, gegalvaniseerd of verzinkt staal. De mastkop, waar kabels en zeilen aan de paal of mast bevestigd worden, bestaat uit onderdelen die zorgvuldig gelast worden. Er bestaan veel mogelijkheden om de tentmasten of tentpalen af te werken; de kabels kunnen geintegreerd worden binnen het volume van de mast, of kunnen met zogenaamde oren worden verbonden. De dikte van de materialen wordt bepaald door de krachtberekening en de sterkte van de materialen. De palen en masten vormen een actief onderdeel van de structuur en constructie van het tentzeil. De shelters hebben afwisselend hoge en lage punten, waardoor de gekromde vormen tot stand komen. Ook bij lage punten worden soms masten gebruikt, om het ankerpunt van de spankabels of systeemkabels dichterbij de voet van de paal te brengen en zo de benodigde oppervlakte te verkleinen. De mastvoeten, de voeten van de palen worden scharnierend gemaakt, om gemakkelijk te kunnen opstellen, maar ook om eventuele beweging van de masten op te vangen. Een zeilconstructie behoudt altijd een zekere beweeglijkheid, zelfs als is de voorspanning enorm groot. Dit is goed, want zo worden piekkrachten opgevangen door beweging. De energie wordt dus voor een deel geabsorbeerd en geveerd door beweging.

Float ontwerpt alle onderdelen ineigen beheer, en werkt samen met verschillende leveranciers. Een zeilenmaker of zeilmakerij produceert de zeilen, metaalbewerkers lassen de onderdelen in elkaar. Alle RVS spankabels, zowel randkabels als systeemkabels worden door gespecialiseerde firma's geleverd. Deze kabels zijn zeewaterbestendig en worden gebruikt in de productie en bewerking van zeiljachten, motorboten en zeilboten.

f-module

De f-module heeft als basisvorm een achthoek en is modulair ontworpen. Op die manier kunnen meerdere modules, met transparante tussenzeilen, waterdicht aan elkaar gekoppeld worden.
Zo zijn er meerdere configuraties mogelijk en kan de f-module gebruikt worden op kleine en grote evenementen. 1 module bedekt ongeveer 100mē. FLOAT kijkt graag samen met u voor de beste opstelling.
De f-module is gemaakt van een lichtgewicht en lichtdoorlatend zeildoek dat bescherming biedt tegen zon en regen.
FLOAT transporteert en plaatst de modules zelf, zodat hoogstaande kwaliteit kan gegarandeerd worden.
Voor meer informatie, afmetingen en prijzen, aarzel niet ons te contacteren.

costum made

Bent u op zoek naar een exclusief en uniek tentzeil voor beperkt gebruik?
Exclusieve evenementen, marketing campagnes, concert tours,... soms volstaat een bestaande oplossing niet als antwoord op uw behoefte.
Na grondig onderzoek van uw vraag kan FLOAT een uniek ontwerp op maat maken, dat aan u verhuurd wordt.
In onderlinge samenspraak kan dit zeil dan later verder verhuurd worden, of blijft het een exclusief contract.
Voor meer informatie, aarzel niet ons te contacteren.

We bieden mobiele constructies, permanente constructies of semi-permanente constructies aan. De mobiele constructies zijn bedoeld voor de evenementen sector, waarbij tenten, tentzeilen en andere soorten zeilconstructies voor korte periodes worden opgesteld. Deze tijdelijke overkappingen voldoen aan de voorgeschreven europese normen wat betreft krachtberekeningen, brandveiligheid en andere veiligheidsaspecten. Er kunnen oppervlaktes bedekt worden van 100m2 tot 5000m2. We bieden modulaire systemen aan, waarbij de oppervlakte van de overkapping of shelters kan aangepast worden naar keuze. Daarnaast ontwerpen we unieke zeilsculpturen die alleenstaand geplaatst worden. Deze eye-catchers tillen de kwaliteit van een evenement een niveau hoger, door hun mooie vormen, hun lichtgewicht uitstraling en door hun perfectie in de details en afwerking.

Float maakt alle krachtberekeningen, eventueel in samenspraak met een ingenieur of ingenieursbureau, om te zorgen dat de zeilstructuren bestand zijn tegen grote windkracht en sneeuwlast. Er wordt rekening gehouden met waterafvoer, doorhangen en bewegen van de zeilen, voorspanning, breeksterkte van alle materialen. De grootte van de funderingen wordt op voorhand bepaald, want de kracht die op de ankers of grondankers komt kan enorm groot zijn. De spanning op de hoge en lage punten is niet constant omdat het gaat over flexibele structuren. Men spreekt ook wel eens van vormactieve structuren, omdat elk onderdeel van de zeilconstructie deel uitmaakt van de structuur. Neem één element weg en de structuur zakt volledig in elkaar of kan niet naar behoren opgespannen worden.

verkoop

FLOAT verkoopt exclusieve architecturale tentzeilen, specifiek ontworpen op uw vraag, of op voorhand ontwikkeld als modules.
FLOAT kan zelfstandig of in samenspraak met architecten een volledige zeilstructuur voor u ontwerpen, produceren en plaatsen.
Voor meer informatie en offertes, aarzel niet ons te contacteren.

Spantenten, circustenten

Spantenten of circustenten gebruiken dezelfde principes van gespannen membraanstructuren. Het gaat hierbij echter meestal over minder complexe vormen, of vlakkere structuren, waar de dubbel gekromde zadeldakvorm niet zo expliciet zichtbaar is. Het grote aantal opgespannen palen aan de zijkant van de tent is typisch voor dit soort tentconstructies. Float probeert creatieve alternatieven hiervoor te zoeken, maar probeert niet het warm water terug uit te vinden. Dit soort tenten wordt vaak gebruikt bij concerten, optredens, festivals, feesten, fuiven, trouwfeesten, tuinfeesten, circusvoorstellingen of andere gelegenheden. Een festivaltent, podiumoverkapping of circustent heeft natuurlijk andere vereisten dan een kleinere tuinoverkapping of schaduwzeil. Veiligheid is er een belangrijke factor, omdat op de constructies dikwijls veel grotere krachten komen. De hoofdmasten bestaan dikwijls uit truss constructies, waaraan structurele elementen of bijvoorbeeld lichtarmaturen of stellingen aan kunnen gebouwd worden.

contact informatie

FLOAT bvba - floatdesign
Antwerpen
België

Antwerp
Belgium

Christiaan Huyghe
christiaan.huyghe@floatdesign.be


architectural sails
architectural sails
architectural sails
architectural sails

antwerpen

fabric architecure

architecturale zeilen

design tent

design

exclusieve tentzeilen

float

gespannen membranen

inflatables

lichtgewicht architectuur

membraan tenten

mooie tenten

podiumoverkapping

schaduwzeil

shelter

spantenten

spatiale stucturen

spatiale zeilstructuren

tenten voor evenementen

tenten

tentenverhuur

tentverhuur

tentzeilen

verhuur tenten

verhuur van design tenten zeilen zeilstructuren

zeil structuur

zeilarchitectuur

zeilstructuren

zeilstructuur

zonnewering

kunstlicht - verlichte kunst in de lucht - de coninckplein - antwerpen

kunstlicht - verlichte kunst in de lucht - de coninckplein - antwerpen